1. Home
  2. Beheren verbindingen
  3. Beheren eAccounting verbinding

Beheren eAccounting verbinding

Published Date: 01-08-2018    Categorie: Beheren verbindingen
Updated on april 2, 2021

In dit artikel vind je informatie over:

1. Voorwaarden
  2. Introductie
  3. Administraties importeren vanuit eAccounting
  4. De bestaande verbinding en synchronisatie beheren

1. Voorwaarden:

Wat heb je nodig om te starten?

Voor het gebruik van eAccounting heb je de inloggegevens nodig. (Gebruikersnaam en wachtwoord).

Er zijn geen extra instellingen of apps nodig om te kunnen beginnen.

2. Introductie:

Om in Smartbooqing een nieuwe verbinding met een van de boekhoudpakketten te kunnen maken, log je eerst in bij Smartbooqing. Ga dan naar ‘organisatie’ en kies dan voor ‘verbindingen’, zie hieronder:

Verbinding toevoegen:

Om de administraties van eAccounting te importeren, kan je de beschikbare optie selecteren of eenvoudig klikken op het tabblad + nieuwe verbinding en vervolgens het gewenste boekhoudpakket kiezen.

Stap 1:
Administratie toevoegen:
  • Na het selecteren van het boekhoudsysteem, kom je terecht op het onderstaande pagina. Klik op ‘+Administraties importeren’ om een administratie toe te voegen.

Stap 2:

• Klik op ‘+ Administraties importeren’ om het onderstaande scherm te zien:

Stap 3:

• Na het invoeren van de inloggegevens, kom je terecht op het Smartbooqing-scherm waar je de te importeren administraties kan selecteren.

Stap 4:

• Klik op volgende, en je ziet het onderstaand scherm waarin je wordt gevraagd het KvK-nummer en/of sector op te geven.
  • Is er geen KvK-nummer bekend, geef dan een reden op. (Selecteer uit ‘Geen bedrijf of test/demo’) en selecteer de sector.

Stap 5:

Met een bulkopdracht kun je de administraties toewijzen aan gebruikers, templates of divisies. Zie daarvoor het onderstaande scherm.

• De stappen:
    1. Selecteer administraties (Standaard zijn ze allemaal geselecteerd)
    2. Wijs divisie toe
    3. Toewijzen van gebruikers
      • Standaard worden alle nieuw toegevoegde administraties toegewezen aan alle ‘beheerders’.
    4. Toewijzen van template
      • Dit is niet verplicht en mag je overslaan.

• Als je klaar bent verschijnt het onderstaande scherm.

4. De bestaande verbinding en synchronisatie beheren

• Op het onderstaande scherm wordt de bestaande verbinding en bestaande administratie weergegeven. Klik hier op ‘Synchroniseren’.

Updated on april 2, 2021