1. Home
  2. Beheren verbindingen
  3. Beheren Twinfield Instellingen

Beheren Twinfield Instellingen

Published Date: 04-12-2019    Categorie: Beheren verbindingen
Updated on augustus 30, 2021

In dit artikel vind je informatie over:

1. Vereisten

1.1. Algemeen

1.2. Geavanceerde instellingen

1.2.1. Systeemrekeningen

1.2.2. Perioden

1.2.3. Dagboek instellingen

1.2.4. Relatienummering

1.2.5. Datums en BTW codes

1.2.6. Grootboekinstellingen

2. Tips en richtlijnen

3. Bekijken van PDF in Twinfield (chrome extensie)

1. Vereisten

1.1. Algemeen

Om in te loggen gebruikt u uw Twinfield-inloggegevens (gebruikersnaam, wachtwoord en organisatie naam).

1.2. Geavanceerde instellingen

De onderstaande instellingen dienen op administratie niveau aangepast te worden.. Selecteer de juiste administratie en doorloop de volgende stappen.

1.2.1. Systeemrekeningen

• Stappen: Instellingen — > administratie instellingen — > Systeemrekeningen
  • Grootboekcodes dienen juist ingevoerd te worden om goed te kunnen boeken. (Onderstaande codes zijn slechts voorbeelden)

1.2.2. Perioden

• Stappen: Instellingen — > administratie instellingen –> perioden
  • Zorg dat uw perioden open staan. Vink het vakje ‘open’ voor alle perioden (maanden van het huidige fiscale jaar) aan voor alle administraties.

1.2.3. Dagboek instellingen

• Om te zorgen dat de pdf-bestanden met uw facturen mee geëxporteerd worden doorloopt u de volgende stappen.
  • Instellingen voor het plaatsen van de documentlink (dagboek instellingen)

Stappen:

1.2.4. Relatienummering
    • De relatienummering dient juist ingesteld te zijn binnen Smartbooqing.
    • Smartbooqing kan geen nieuwe relaties toevoegen in Twinfield als er een mismatch is tussen de instellingen van Twinfield en Smartbooqing

Stappen:

• Instellingen — > administratie instellingen — > Dimensietypen – – > Crediteuren
  • Algemeen — > administratie instellingen — > Dimensietypen – – > Debiteuren

• U kunt relatienummering instellen in het veld ‘formaat’ en als we elk type relatienummering willen toestaan, d.w.z. alfabetisch/ numeriek; dan voert u gewoon een ‘*’ in zoals hieronder getoond.

1.2.5. Datums en BTW codes
  • Elke BTW code moet een datum krijgen binnen de Twinfield administratie. Facturen kunnen niet worden geëxporteerd als de factuurdatum vóór die datum ligt.
  • Voorbeeld uit de onderstaande afbeelding. Twinfield accepteert een factuur niet wanneer de datum die is ingesteld in een van de btw-codes 01-01-2019 is en de factuur dateert van 30-11-2018 wanneer deze btw-code wordt gebruikt.
  • Daarom moeten de datums voor alle BTW codes in Twinfield worden geverifieerd en één keer aangepast voordat de facturen naar Smartbooqing worden verzonden.

Stappen:

• Administratie-instellingen –> Btw –> Btw-gegevens –> Btw-tarief bewerken
    • Klik op ‘toevoegen’ om een nieuwe datum toe te voegen en verwijder de oude.

1.2.6. Grootboekinstellingen

Stappen:

• Financiële professionals– > dimensies — > Winst & verlies
  • Type kunt u op ´KPL´ laten staan

• Als de BTW vast staat , dan moeten de instellingen hetzelfde zijn binnen Smartbooqing ´btw-codering´ voor grootboekrekeningen. (Verwerking — > BTW)
  • U kunt meer informatie vinden over BTW instellingen op->

https://support.smartbooqing.com/knowledge-base/btw-codering/#BTW_-_codering

2. Tips en richtlijnen

1. Als u een relatie wilt verwijderen uit Smartbooqing dient u deze uit Twinfield te verwijderen en de administratie te synchroniseren, dan zal de relatie verdwenen zijn.
  2. Indien u de relatie niet kunt verwijderen omdat u boeken van deze relatie heeft kunt u de relatie gegeven zoals KVK, IBAN Btw, adres and naam wijzigen om verkeerde verwerking/matching te voorkomen.
  3. Periodes: Als een periode in Twinfield gesloten wordt is dit na synchronisatie automatisch ook het geval binnen Smartbooqing. Hier is geen extra handeling voor vereist.
  4. Beheer uw Twinfield instelling in Smartbooqing: Stel in hoe u de factuurnummers van de geëxporteerde facturen wilt zien, https://support.smartbooqing.com/knowledge-base/managing-accounting-system-settings/
  5. Als u gewijzigde inloggegevens voor Twinfield heeft, dient u deze te update binnen Smartbooqing.

Opmerking:

• Alle administraties waarvan de tokenupdate nog niet is gedaan, worden in een rood lettertype weergegeven, zodat deze makkelijk kunnen worden herkend en er actie kan worden genomen. Als u klikt op ‘toegang verlenen’ wordt de administratie geauthenticeerd en de administratienaam in de normale lettertypekleur weergegeven.
  • Zodra op de knop ‘Toegang verlenen’ is geklikt van een bepaalde administratie, wordt het token voor die administratie samen met alle andere administraties die aan die gebruiker zijn gekoppeld, bijgewerkt.
  • Als er voor een administratie ‘Toegang verlenen’ niet is aangeklikt kunt u geen verbinding maken met Twinfield voor die administratie waardoor het importeren van administraties, synchronisatie en documentexport mislukt.

De organisatie, gebruikersgegevens en uitgiftedatum van tokens worden ook weergegeven voor elke administratie. U kunt sorteren op de kolom Organisatie of Gebruiker om de relevante gegevens weer te geven.

6. Export error: Uitvoeringstype moet worden ingevuld

• Oplossing: Zoals te zien in de onderstaande afbeelding, kunt u dit instellen per grootboek nummer.

cid:image003.jpg@01D57D3B.93AC1B10

7. Export error: Verplichte data is niet aanwezig.

• Oplossing: Kijk of de factuur reeds aanwezig is in Twinfield, als dat het geval is neemt u contact op met support@Smartbooqing.com

3. Bekijken van PDF in Twinfield (Chrome extensie)

Volg de onderstaande stappen:

• Er verschijnt een pop-up, waarbij je moet klikken op “Add extension”. The extensie zal worden toegevoegd.
  • Als het succesvol is geinstalleerd verschijnt het logo van Smartbooqing in de rechterbovenhoek.

• Log daarna in op je Twinfield account en open de pagina ‘Transaction edit’.

• Je kunt de PDF bekijken op dezelfde pagina met de boekingdetails.

Updated on augustus 30, 2021