1. Home
  2. Beheren verbindingen
  3. Beheren Visma.net verbinding

Beheren Visma.net verbinding

Published Date: 01-08-2018    Categorie: Beheren verbindingen
Updated on april 6, 2021

In dit artikel vind je informatie over:

1. Voorwaarden
  2. Nieuwe verbindingen instellen
  3. Importeren vanuit een bestaande verbinding:

1. Voorwaarden:

Wat heb je nodig om te starten?

• Voor het gebruik van Visma heb je de inloggegevens nodig. (Gebruikersnaam en wachtwoord).

2. Nieuwe verbindingen instellen:

Stap 1:

In organisatie > selecteer Verbindingen > klik op nieuwe verbinding.

Stap 2:

Selecteer Visma bij de nieuwe verbindingen.

Stap 3:

Voer Visma-inloggegevens in – gebruikersnaam en wachtwoord.

Stap 4:

Klik op Toestaan.

Stap 5:

Een lijst met administraties is beschikbaar, selecteer de administratie door op het selectievakje te klikken en klik op Volgende.

Stap 6:
  • Klik op volgende, en je ziet het onderstaand scherm waarin je wordt gevraagd het KvK-nummer en/of sector op te geven.
  • Is er geen KvK-nummer bekend, geef dan een reden op. (Selecteer uit ‘Geen bedrijf of test/demo’) en selecteer de sector.

Stap 7:

• Met een bulkopdracht kun je de administraties toewijzen aan gebruikers, templates of divisies. Zie daarvoor het onderstaande scherm.
  • De stappen:
    1. Selecteer administraties (Standaard zijn ze allemaal geselecteerd)
    2. Wijs divisie toe
    3. Toewijzen van gebruikers
      • Standaard worden alle nieuw toegevoegde administraties toegewezen aan alle ‘beheerders’.
    4. Toewijzen van template
      • Dit is niet verplicht en mag je overslaan of klik op ‘einde’.

• Als je klaar bent verschijnt het onderstaande scherm.

Nadat de administratie is geïmporteerd, kan je de status van de geïmporteerde administratie controleren, zoals hieronder weergegeven:

Wacht een paar minuten, de status van de administratie verandert van configureren naar actief.

3. Importeren vanuit een bestaande verbinding:
  • Ga naar verbindingen en selecteer Visma.

• Klik op importbeheer en voer de visma-inloggegevens in.
  • Volg stap 4 tot en met 9.

Updated on april 6, 2021