1. Home
  2. Beheren verbindingen
  3. Beheren AccountView verbinding

Beheren AccountView verbinding

1. Voorwaarden
  2. Introductie
  3. Importeren van administraties
    1. Bestaande verbinding
    2. Nieuwe verbinding
  4. Bewerken van locaties
  5. Meer administraties importeren/toevoegen aan een van de locaties

1. Voorwaarden:

Wat heb je nodig om te starten ?

1. AccountView
  • Gelicentieerde kopie van DOT. Net Back-office (dit kan worden verkregen via AccountView).

1. Voorzien van specifieke gebruikers en rechten
  • Supervisor-rol voor boekhoudgebruiker
  • Systeemgebruiker moet beheerdersrechten hebben met lezen/schrijven, rechten op de map van de boekhoudserver en zijn submappen.
  • De systeemgebruiker van de computer van de cliënt moet rechten hebben om de Smartbooqing-toepassing en -referenties te installeren/verwijderen.

1. Geef firewall toegang tot de volgende URL’s:

Wat wordt geleverd door Smartbooqing?

• Smartbooqing Communicatie servicetoepassing
  • Smartbooqing SSL Certificatie
  • Wordt voorzien van een wachtwoord

2. Introductie:

• Om in Smartbooqing een nieuwe verbinding met een van de boekhoudpakketten te kunnen maken, log je eerst in bij Smartbooqing. Ga dan naar ‘organisatie’ en kies dan voor ‘verbindingen’, zie hieronder:
  • Om de administraties van AccountView te importeren, kan je de beschikbare optie selecteren of eenvoudig klikken op het tabblad + nieuwe verbinding en vervolgens het gewenste boekhoudsysteem kiezen.

3. Importeren van administraties vanuit AccountView:

Klik op ‘+ Importeer administratie’ en kies vervolgens uit een bestaande verbinding of een nieuwe verbinding.

https://lh5.googleusercontent.com/7dOcEo5Bu9oSQVD6wiBPYvZZDBvRVQCQ5sblS7V7Av3tGAPmEQ62CYK0SexexapBKH2usZmO0qL8645A0tKd-7gyGGfP_BuNKNFyYqFQoBP0uMMxL1EAeezZTX1U0INA7vPsuGns9jHJd4e6sA

3.1 Bestaande verbinding:

Stap 1:

Klik op ‘Importeren uit bestaande verbinding’ en kies de verbinding(en) uit de keuzelijst om de koppeling te maken. Zie hieronder:

https://lh3.googleusercontent.com/X7Sz63FXfUc5V6Ni2AwQfaOg2HC3wpMzWubuLbaitoidDYKwui_aWkrXgXszgiUzFXCrl5foYqIWQBsDvncpCQohynQixMkLrMTcF4V2m6c1t0UWyGbWRfm3czXmf2Oo1TLTsLTjW3qzgRBfmw

Stap 2:

Na het selecteren, zie je een aantal beschikbare administraties en kan je eenvoudig de gewenste selectievakken kiezen om te importeren.

Stap 3:

• Klik op volgende, en je ziet het onderstaand scherm waarin je wordt gevraagd het KvK-nummer en/of sector op te geven.
  • Is er geen KvK-nummer bekend, geef dan een reden op. (Selecteer uit ‘Geen bedrijf of test/demo’) en selecteer de sector.

Stap 4:

• Met een bulkopdracht kun je de administraties toewijzen aan gebruikers, templates of divisies. Zie daarvoor het onderstaande scherm.
  • De stappen:
    1. Selecteer administraties (Standaard zijn ze allemaal geselecteerd)
    2. Wijs divisie toe
    3. Toewijzen van gebruikers
      • Standaard worden alle nieuw toegevoegde administraties toegewezen aan alle ‘beheerders’.
    4. Toewijzen van template
      • Dit is niet verplicht en mag je overslaan.

• Als je klaar bent verschijnt het onderstaande scherm.

3.2 Nieuwe verbinding:

Stap 1:

Klik op ‘Nieuwe Verbinding’ en voer de locatie in. Klik dan op ‘Downloaden’, zoals hieronder wordt weergegeven.

https://lh3.googleusercontent.com/ZtbB90nCcq0SluNkT7Lt5b3bI4jYC3L8iI_ozZMpHzJXH0KAasN6Bmk_D2Wvx9e8lfm3JQ8l86j5ybiMact2A-B3TFs1-gxIQmZ6IqW3zs20teIfbYqi1mp3TwkokdGdBGWwB4NJZKAyVi7FbA

Stap 2:

https://lh4.googleusercontent.com/SrV1H13OaEJ4E04zqQf3QYO6Xv0DWScam_V2J9DF4RiPV-UP7e0zmCm9UTxcBHzSqdq2xdiNlSB9cMa1yE6R6s2WEG3TzaOgH_Nvavh6G4CP9Uwd7q7lCHP99OeDm1eAqR7B4b_oBfS_weEH0w

Stap 3:

Download de weergave op het bovenstaande scherm. Hierna krijg je de installatiehandleiding en het installatiebestand te zien. Dit materiaal kan je raadplegen voor verdere hulp.

4. Bewerken van locaties

Stap 1:

Klik op een van de locaties en ga naar bewerkingsmodus om die locatie te bekijken. Zie hieronder:

https://lh5.googleusercontent.com/zrxLg4tvZSzE58lrzLoRaWTmTvM2GYvNw70kiqBK8tcIu6mdGUv9SS_SmNtJUvlpptZje9pYUoL7VRtzEf0rnKsqOi9iLkv5hFu9EEoS_wBbWE9CRkoqAaAaZOT-U2lNJA93OQRO55Y3r7hxxQ

Stap 2:

Op het bovenstaande scherm wordt weergegeven hoe je de locatienaam kan bewerken.

5. Meer administraties importeren/toevoegen aan een van de locaties

Stap 1:

Je kan de administraties synchroniseren als er nieuw toegevoegde administraties op die locatie zijn. Zie hieronder

:

https://lh5.googleusercontent.com/hIftabCyxvQBCoha3MzTuOBml673c76jWec0sc9z4fkgn1GkxjbH-dDewx8PZhEvdGFWqWEGPhe8p71tj1FxuZL2KX8LpezuGjXLPq4ltwi-8Ra0v2Ui1cY2yGdKLXSrW-8suZjdTbRNIUjJ7Q

Stap 2:

In dit boekhoudpakket worden alle administraties gecategoriseerd en beheerd volgens het boekjaar (de structuur van de accountweergave). Deze benoemde administraties zullen zichtbaar zijn in de optie ‘Boekjaar’. Zie bovenstaande scherm.