1. Home
  2. Wat is nieuw?
  3. Twinfield OAuth 2.0 protocol instellen

Twinfield OAuth 2.0 protocol instellen

Published Date: 12-03-2021    Categorie: Wat is nieuw?
Updated on maart 15, 2021

Belangrijke wijziging

Twinfield voert een wijziging door met betrekking tot de technische koppeling tussen Twinfield en gekoppelde systemen. U moet de verbinding opnieuw instellen in Smartbooqing.

Achtergrond- Waarom is het nodig om de verbinding met Twinfield te resetten?

Vanaf 1 juni 2021 ondersteunt Twinfield niet langer de huidige manier van verbinden via de API. Dit betekent dat we naar een nieuwe manier van verbinden gaan. Deze nieuwe manier van verbinden is veiliger en technisch stabieler. Alle Twinfield-gebruikers moeten daarom hun verbinding met Twinfield resetten via Smartbooqing. In deze instructie leggen we u stap voor stap uit hoe u de verbinding met Twinfield kunt resetten. Doe dit voor eind mei, anders werkt de verbinding met Twinfield per 1 juni niet meer.

Verbinding herstellen in Smartbooqing, stappenplan

1. Zodra u bent ingelogd bij Smartbooqing, gaat u naar verbindingen en selecteert Twinfield.

2. Bij elke administratie ziet u ‘Toegang verlenen’. Klik op ‘Toegang verlenen’ voor één administratie tegelijk.

3. U wordt doorgestuurd naar de Twinfield-site voor authenticatie.

4. Inloggen in Twinfield

1. Als u op dat moment nog niet bent ingelogd bij Twinfield, wordt u eerst doorgestuurd naar de inlogpagina. Meld u aan op basis van gebruiker, wachtwoord en organisatie. (Zie Twinfield login scherm).
  2. Bent u op dat moment al ingelogd bij Twinfield, dan komt u meteen in het onderstaande scherm terecht waar u de toegang tot de applicatietoegang kunt vastleggen.

5. Bevestig de standaard link
Deze vier zogenaamde scopes zijn aangevinkt en moeten dat blijven. Als u een van de scopes uitschakelt, wordt de verbinding niet goed tot stand gebracht. Vergeet daarna niet om uw keuze te bevestigen door op ‘Ja, toestaan’ te klikken.

6.Na geslaagde authenticatie worden verbindingstokens bijgewerkt als onderdeel van een nieuw authenticatieprotocol.

• U wordt teruggeleid naar het SBQ-portaal op de respectieve pagina’s: Verbindingen of Administratie importeren.
  • U kunt na deze stap verder werken in het Smartbooqing portaal.

Opmerking:

• Alle administraties waarvan de tokenupdate nog niet is gedaan, worden in een rood lettertype weergegeven, zodat deze makkelijk kunnen worden herkend en er actie kan worden genomen. Als u klikt op ‘toegang verlenen’ wordt de administratie geauthenticeerd en de administratienaam in de normale lettertypekleur weergegeven.
  • Zodra op de knop ‘Toegang verlenen’ is geklikt van een bepaalde administratie, wordt het token voor die administratie samen met alle andere administraties die aan die gebruiker zijn gekoppeld, bijgewerkt.
  • Als er voor een administratie ‘Toegang verlenen’ niet is aangeklikt kunt u geen verbinding maken met Twinfield voor die administratie waardoor het importeren van administraties, synchronisatie en documentexport mislukt.

De organisatie, gebruikersgegevens en uitgiftedatum van tokens worden ook weergegeven voor elke administratie. U kunt sorteren op de kolom Organisatie of Gebruiker om de relevante gegevens weer te geven.

Updated on maart 15, 2021