1. Home
  2. SmartPeppol
  3. Beleid voor het verlopen van wachtwoorden

Beleid voor het verlopen van wachtwoorden

Published Date: 13-06-2023    Categorie: SmartPeppol
Updated on december 29, 2023

Waarom is het nodig?

Het implementeren van een sterk wachtwoordbeleid is cruciaal omdat het bescherming biedt tegen een scala aan cyberaanvallen. Het detecteren van ongeautoriseerde toegang tot uw account kan uitdagend zijn, waardoor periodieke wachtwoordwijzigingen essentieel zijn om het risico te verkleinen dat onbevoegden toegang hebben tot uw account.

• De instelling voor het verlopen van wachtwoorden wordt standaard ingeschakeld wanneer een cliënt aan SmartPeppol wordt toegevoegd. De standaardduur voor wachtwoordverloop is ingesteld op 60 dagen (ongeveer 2 maanden), met een voorafgaande waarschuwing voor wachtwoordverloop van 10 dagen voor nieuw toegevoegde gebruikers.

Let op: Om plotselinge wachtwoordverloop voor alle gebruikers te voorkomen, is deze instelling standaard uitgeschakeld voor alle bestaande clients in SmartPeppol. Bestaande organisaties hebben de flexibiliteit om deze instelling ook handmatig in te schakelen.

De instelling voor het verlopen van wachtwoorden inschakelen

Gebruikers kunnen naar de organisatie instellingen gaan en “Wachtwoordverloopbeleid” selecteren.

Hier kan de gebruiker kiezen om de instelling te “Configureren” of “Uitschakelen”. Afhankelijk van de status van de instelling worden de woorden Uitgeschakeld of Ingeschakeld naast de instelling weergegeven.

Instructies voor het instellen van het wachtwoord

• U kunt naar wens een wachtwoordvervallimiet instellen, met een maximale waarde van 1825 dagen (5 jaar).
  • De duur van de melding over het verlopen van het wachtwoord moet korter zijn dan de limiet die is ingesteld voor het verlopen van het wachtwoord.
  • Het nieuwe wachtwoord mag niet hetzelfde zijn als het laatste wachtwoord.
  • Het wachtwoord kan alleen uit cijfers bestaan.
  • Wanneer de bestaande organisatie de instelling voor het verlopen van wachtwoorden inschakelt, begint de verloopteller vanaf de datum van de laatste wachtwoordwijziging.

Opmerking: Na de vervaldatum van het wachtwoord wordt een pop-upvenster weergegeven om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Updated on december 29, 2023