1. Home
  2. SmartPeppol
  3. Verzenden documenten

Verzenden documenten

Published Date: 13-06-2023    Categorie: SmartPeppol
Updated on december 29, 2023

Deze knop linksonderin het scherm helpt u bij het indienen (ontvangen) van documenten. Gebruikers kunnen meerdere documenten tegelijk uploaden, waarbij de voortgang wordt weergegeven door middel van een voortgangsbalk.

De voortgangsbalk ‘verzenden’ begint pas als het upload gedeelte voltooid is.

Wanneer de gebruiker de documenten heeft geselecteerd en begint met uploaden vanuit hun systeem, wordt de voortgang weergegeven in twee voortgangsbalken.

Opmerking: Het verzenden begint pas nadat het uploaden is voltooid. Bij het verzenden worden documenten met fouten genegeerd. Het proces gaat verder met de succesvol geüploade documenten.

De verschillende tellers tonen:

• Het ‘totaal’ geeft het aantal documenten aan dat moet worden geüpload of verzonden naar SmartPeppol.
  • De ‘upload fouten’ geeft het aantal upload fouten aan samen met de reden waarom deze documenten niet kunnen worden geüpload. Hieronder vindt u de knop ‘Opnieuw’.

Hier worden documenten weergegeven die de server niet succesvol hebben bereikt vanwege factoren zoals internetstoring of overschrijding van de bestandsgrootte. De maximaal geaccepteerde bestandsgrootte is 30 MB.

Opmerking: De optie “Opnieuw proberen” is niet beschikbaar voor alle bestanden met fouten; deze is alleen ingeschakeld voor specifieke fouttypes. Bijvoorbeeld, als het bestand leeg is of de maximale grootte van 30 MB overschrijdt, wordt de knop “Opnieuw proberen” uitgeschakeld.

• Verzonden op PEPPOL’ toont de voortgang van documenten die op PEPPOL worden verzonden.
  • De ‘Verzonden op e-mail‘ teller geeft de voortgang weer van documenten die via e-mail zijn verzonden. (De mogelijkheid om documenten via e-mail te verzenden wordt toegevoegd in de volgende release).
  • Verzendfout’ toont de PEPPOL en validatiefouten van de documenten.

De tellers ‘Verzonden op PEPPOL’ en ‘Verzendfout’ zullen voorzien zijn van een hyperlink die gebruikers rechtstreeks naar de pagina’s “Verzonden items” en “Uitbox” brengt.

De verschillende bestaande scenario’s

Upload mislukt: Gebruikers kunnen dan klikken op ‘Opnieuw’ om het document opnieuw te uploaden.

Verzenden mislukt: Na het klikken op de link onder ‘Verzend fouten’ worden gebruikers doorgestuurd naar onze ‘Outbox’-pagina. Hier kunnen ze eenvoudig bestanden bekijken en verwerken die momenteel vastzitten in de outbox.

Updated on december 29, 2023