1. Home
  2. SmartPeppol
  3. E-mail verzenden (e-mail verzenden als deelnemer niet gevonden is op Peppol)

E-mail verzenden (e-mail verzenden als deelnemer niet gevonden is op Peppol)

Published Date: 13-06-2023    Categorie: SmartPeppol
Updated on december 28, 2023

E-mail verzenden als deelnemer niet gevonden is op Peppol

Met deze functie kunnen gebruikers een melding krijgen als de deelnemer niet wordt gevonden in de PEPPOL-directory. Wanneer een servicegroep handmatig wordt aangemaakt met KVK/BTW/COC en niet aanwezig is op Peppol, wordt deze mail gebruikt als medium voor de notificatie, mits het mail id aanwezig moet zijn in UBL.

Indien ingeschakeld, dan kunt u kiezen uit 3 mogelijkheden, wanneer u op ‘Configureren’ klikt.

1. Gebruik standaardinstellingen
  2. E-mailsjabloon aanpassen
  3. Alle instellingen aanpassen

Al deze 3 instellingen hebben subonderdelen die onze klanten helpen bij de configuratie:

• E-mailaccountinstellingen:

Technische informatie over het e-mailaccount zoals host, SMTP-poort, gebruikersnaam van afzender, enz.

• Instellingen voor het ophalen van e-mail:

Deze instelling wordt gebruikt om door de e-mailaccounts te bladeren voor ontvangstbewijzen van e-mailbezorging, zodat we ervoor kunnen zorgen dat uw e-mail alleen bij de ontvanger wordt bezorgd.

• E-mail verzenden en opmaken:

In dit gedeelte kunt u een afzenderalias instellen, PDF-bijlageopties selecteren (Ingebed in UBL of Ingebed in UBL plus extra), e-mailadressen toevoegen voor CC en de hoofdtekst van onderwerp en e-mail configureren.

Voor onderwerp en e-mailbericht configureren geldt dat de tekstuele inhoud van beide velden volledig aanpasbaar zijn. Gegevensvelden zoals administratienaam, documentnummer en klantnaam zijn toe te voegen door op de knop in de afbeelding te klikken.

Opmerking: De gewijzigde instelling is alleen van toepassing op nieuw geüploade uitgaande documenten.

Gebruik de standaardinstellingen

De standaardmail wordt verzonden vanaf de SmartPeppol-server met standaard e-mailinhoud en -onderwerp zoals weergegeven in de instellingen. De opties ‘e-mailaccountinstellingen’, ‘instellingen voor het ophalen van e-mail’ en ‘e-mail verzenden en opmaken’ kunnen hier niet worden bewerkt, omdat de standaardinstellingen worden gebruikt.

E-mailsjabloon aanpassen

Als deze optie is geselecteerd, worden alleen de velden E-mail verzenden en opmaken zichtbaar en bewerkbaar. De gebruikers kunnen vervolgens de hoofdtekst van het onderwerp en de e-mail aanpassen.

Alle instellingen aanpassen

Met deze optie kunnen gebruikers de instellingen voor het e-mailaccount, het ophalen van e-mail, het verzenden en opmaken van e-mail aanpassen aan hun behoeften. Omdat alle instellingen kunnen worden aangepast, biedt het als gebruiker een grote flexibiliteit.