1. Home
  2. SmartPeppol
  3. Aan de slag met SmartPeppol

Aan de slag met SmartPeppol

Published Date: 05-06-2023    Categorie: SmartPeppol
Updated on december 27, 2023

Registratie

Clienten kunnen zich registreren bij onze PEPPOL-diensten en kunnen een gebruikersprofiel aanmaken voor hun organisatie via de volgende link: https://app.smartpeppol.com/nl-NL/signin

Als u klikt op de link wordt de volgende pagina getoond. Hier kunt u klikken op ‘Registreer nu’ om verder te gaan.

Nadat u  klikt op ‘Registreer nu’ kunt u de gegevens op de de volgende pagina invullen.

Als u alle gegevens hebt ingevuld, moet u uw e-mailadres verifiëren (u ontvangt een code per e-mail en dient deze in dit scherm in te voeren). Hierna is de registratie afgerond.

Als de registratie is afgerond, gaan we uw PEPPOL-ID verifiëren. Als dit gedaan is kunt u inloggen in het portaal.

Inloggen

Gebruikers kunnen inloggen met hun geregistreerde e-mial ID en wachtwoord bij https://app.smartpeppol.com/nl-NL/signin.

Indien u het wachtwoord bent vergeten, kunt u klikken op ‘Wachtwoord vergeten?’ en volgt u de stappen om het wachtwoord te resetten.

Nadat u succesvol bent ingelogd ziet u het volgende scherm:

In de linkerkolom ziet u de functies Inbox, Outbox, Verzonden items en Relaties. Voor meer informatie over deze functies verwijzen we u naar onderstaande Knowledge Base links:

Inbox – Inbox – SmartBooqing Knowledgebase

Outbox – Outbox – SmartBooqing Knowledgebase

Verzonden Items – Verzonden items – SmartBooqing Knowledgebase

Relaties – Relaties – SmartBooqing Knowledgebase

Met de knop ‘Verzenden documenten’ kunt u documenten uploaden en vervolgens verzenden. Als u klikt op deze knop kunt u de bestanden die u wilt uploaden/verzenden selecteren.

Voor meer informatie over het verzenden van documenten, klikt u op deze link:

Verzenden documenten – Verzenden documenten – SmartBooqing Knowledgebase

Organisatie – en Administratie-instellingen vind u zoals in onderstaande afbeelding:

De Administratie instellingen

De PEPPOL profiel instellingen:

• Organisatie informatie
  • PEPPOL Informatie
  • Beheren document types.

Algemene instellingen:

• Automatisch aanmaken van relaties.

De uitgaande instellingen:

• Een knop voor automatisch aanmaken van PDF.
  • Beheren document aanmaken voor PDF’s.
  • Informatie voor ‘Opnieuw verzenden’.
  • SBDH (Standard Business Document Header) instellingen.
  • Inschakelen ‘Verzenden via e-mail’ ( Wanneer de deelnemer niet op PEPPOL wordt gevonden)

Het beheren van notificaties: wanneer er meldingen moeten worden verzonden.

Voor meer informatie: Administratie-instellingen – SmartBooqing Knowledgebase

De Organisatie-instellingen inclusief wachtwoordverloopbeleid

Voor meer informatie Beleid voor het verlopen van wachtwoorden – SmartBooqing Knowledgebase

Het gebruikersmenu kan ingesteld worden door te klikken op ‘Mijn account’. Zie hieronder:

Gebruikersgegevens kunne hier aangepast worden of ze kunnen het wachtwoord wijzigen.

Updated on december 27, 2023