1. Home
  2. Verwerkings instellingen
  3. Vat transfer/ Verlegging

Vat transfer/ Verlegging

Published Date: 06-08-2019    Categorie: Verwerkings instellingen
Updated on september 11, 2020

In dit artikel vind je informatie over:

1. What is “Vat transfer”/ Verlegging’?

2. Instelling

2.1. Instellingen in Smartbooqing

2. 2. Instellingen in boekhoudsysteem

2.2.1 AFAS: instellingen voor BTW-overdracht

2.2.2. Twinfield:-instellingen voor BTW-overdracht

2.2.3. AccountView:-instellingen voor BTW-overdracht

2.2.4. Exact online:-instellingen voor BTW-overdracht

2.2.5. VISMA: instellen voor BTW-overdracht

1. Wat is ‘BTW verleggen’?

• Wanneer u goederen of diensten van leveranciers in andere EU-landen afneemt, moet de BTW door de afnemer worden betaald.
  • Hier wordt de verantwoordelijkheid voor de registratie van een BTW- transactie verplaatst van de leverancier naar de afnemer voor de goederen of diensten.

Dat wil zeggen wanneer een Duitse ondernemer goederen levert aan een in Nederland gevestigde ondernemer, de BTW is verlegd naar zijn klant in Nederland. De leverancier maakt een factuur zonder BTW en vermeldt op de factuur ‘BTW reverse-charged’ (BTW Verlegd) en vermeld het BTW-nummer van de afnemer op de factuur.

2. BTW-overdracht instellen

2.1. instellingen in Smartbooqing

1-Ga naar BTW-codering, selecteer categorie ‘ BTW verlegd EU inkoop ‘ en dubbelklik om te bewerken.

2.Stel de juiste BTW code in.

3. Stel de BTW in die van toepassing is. Als je 0% wilt gebruiken in plaats van 21% pas dit dan aan in de laatste kolom van de regel.

4. Ga daarna naar de relatielijst. Selecteer een relatie en stel de BTW in als ‘BTW verlegd’.

2.2. Instellingen in boekhoudsysteem

Boekhoudsystemen Stappen
AFAS
  • Gebruik BTW-code voor de EU BTW-verlegd
  • Instellingen voor crediteur; Stel in BTW plicht (BTW duty) 3 voor internationale crediteur.
Twinfield
  • Instellen BTW-verleggen in BTW-Boekingregels.
  • Geen instelling voor relatie.
AccountView
  • BTW-type 4B/5b instellen in BTW-instellingen.
  • Geen instelling voor relatie.
Exacte online
  • Stel BTW-verlegd in BTW-Aangiftevak Box 4b, 5b.
  • BTW-code instellen op relatie.
eAccounting
  • BTW-type 4B/5b instellen in BTW-instellingen.
  • Geen instelling voor relatie.
VISMA
  • Financials=> Meer onderdelen=> % Btw=> Btw
  • BTW- instellingen = > Vink vakje aan van “BTW-verlegging”.

Meer details:

2.2.1 AFAS: instellingen voor BTW-overdracht

Stap 1: Gebruik voor BTW-code: VAT duty 3

Stap 2: Voor crediteur: Instellen BTW plicht (VAT duty) 3 voor de internationale crediteur.

2.2.2. Twinfield:-instellingen voor BTW-verlegd

2.2.3. AccountView:-instellingen voor BTW-verlegd

2.2.4. Exact online:-instellingen voor BTW-verlegd

2.2.5. VISMA:-instellingen voor BTW-verlegd.

Stappen: Ga naar Financial=> Meer onderdelen = >% BTW = > Klik op BTW.

Visma BTW-overschrijving 1

BTW-instellingen = > Vink het vakje van “BTW-verlegging” aan.

Visma BTW Transfer 2

Updated on september 11, 2020