1. Home
  2. 2-factor authenticatie (2FA)
  3. De knop 2FA opnieuw instellen

De knop 2FA opnieuw instellen

Published Date: 07-07-2023    Categorie: 2-factor authenticatie (2FA)
Updated on juli 7, 2023

Beheerders kunnen de 2FA-functie opnieuw instellen voor gebruikers die dit hebben ingeschakeld. Deze functie helpt gebruikers die om welke reden dan ook geen toegang hebben tot hun 2FA-authenticator-apps.

Hoe kan dit worden gedaan?

Stap 1: De beheerder selecteert de gebruiker waarvoor 2FA opnieuw moet worden ingesteld. Alleen gebruikers waarvoor 2FA “Ingeschakeld” is kunnen geselecteerd worden.

Stap 2: Selecteer het vakje naast de naam van de gebruiker en klik vervolgens op “Meer”.

Stap 3: Klik op “2FA Resetten”.

Na het klikken op “2FA resetten” wordt de 2FA uitgeschakeld voor de gebruiker in kwestie. Als ze willen, kunnen ze nu hun 2FA opnieuw instellen.

Opmerking: Als de 2FA is “afgedwongen” op organisatieniveau en een beheerder de 2FA voor sommige gebruikers opnieuw instelt, moeten al deze gebruikers hun 2FA verplicht instellen wanneer ze zich de volgende keer aanmelden.

Toevoeging van het 2FA-filter aan de gebruikerslijst:

Onze klanten kunnen nu zoeken naar gebruikers op basis van hun 2FA-status.

Updated on juli 7, 2023