Archief

Published Date: 13-04-2018    Categorie: Aan de slag Beheren van een administratie Document hub
Updated on januari 2, 2024

In dit artikel vind je informatie over:

Wat is het archief en hoe kom ik daar?

In het archief onderdeel vind je de bestanden die al geëxporteerd zijn naar je boekhoudpakket. Je komt hier door de volgende stappen: Inloggen → Selecteer Administratie → Archief.

Het ‘Archief’ bestaat uit drie verschillende onderdelen:

• Verkoop
  • Inkoop
  • Overige

Door te klikken op de onderdelen kun je de desgewenste bestanden per soort document bekijken.

Filters beschikbaar in het archief

• Om snel te zoeken, kun je de gewenste tekst invoeren in een van de beschikbare velden en op ‘Zoeken’ klikken. Hiermee krijg je de gefilterde resultaten.

• Je kunt op de pijlen klikken die beschikbaar zijn boven aan kolommen om ze te sorteren.
  • Voorbeeld: Als je op zoek bent naar recent gearchiveerde facturen, kun je op de pijl klikken die beschikbaar is boven in de kolom ‘Gearchiveerd’ om te sorteren op datum.

Documenten opnieuw exporteren

Om documenten opnieuw te sorteren volg je de volgende stappen:

• Ga naar het archief.
  • Selecteer de documenten die je opnieuw wilt exporteren.
  • De knop ‘opnieuw exporteren’ wordt alleen geactiveerd na de selectie van een of meer boekbare documenten (d.w.z. verkoop/inkoop).
  • Klik op de knop ‘Opnieuw exporteren’, er verschijnt een venster waarmee u de her-export kunt bevestigen.

Er verschijnt een melding met het aantal documenten dat opnieuw wordt geëxporteerd en het aantal dat niet opnieuw kan worden geëxporteerd omdat het ‘overige documenten’ zijn.

Klik op de knop ‘Opnieuw exporteren’ om de geselecteerde documenten naar uw boekhoudsysteem te exporteren.

Nadat u op de knop ‘Opnieuw exporteren’ hebt geklikt, worden documenten in de wachtrij geplaatst.

Totdat de documenten opnieuw geëxporteerd zijn, moet je wachten (een aantal seconden) voordat je verdere acties kunt uitvoeren.

Opmerkingen:

• Controleer in Document hub de sectie ‘exportfouten’ om te kijken of er fouten zijn opgetreden.
  • Voordat de documenten opnieuw worden geëxporteerd moeten ze verwijderd worden uit het boekhoudsysteem om exportfouten te voorkomen zoals ‘duplicaat factuur’.
  • Een ‘export wachtrij’ wordt toegevoegd aan de tijdlijn voor de opnieuw geëxporteerde document(en).

Verzoek om verwerking van archiefpagina

Je kan ook een verzoek tot ‘opnieuw verwerken’ indienen via de archiefpagina, zie hieronder de gemarkeerde onderdelen:

Updated on januari 2, 2024